Ukens teppe: Blue Mosque (Patchwork)

Blue Mosque er en serie bestående av gamle tepper i Patchwork (lappeteppe), som senere har blitt steinvasket og gjenfarget (derav den patinerte overflaten). Formen kan være sammensatt fra opptil 12 forskjellige tepper med hver sin egen tyrkiske eller persiske historie. Som med andre persiske tepper, så finnes det heller ikke her to like tepper.

Patchwork-teppene blir som nevnt gjenfarget for å skape en gjennomgående og flott fargepalett. Her kan du få tak i alt fra knallfarger, som rosa og limegrønn, og til duse jordtoner. Mange av teppene kommer også i multicolor (flerfarget), hvor enkelte av rutene er i original farge/mønster.

Hvis man ikke ønsker seg et lappeteppe, så er der også “hele” tepper å få tak i fra Blue Mosque serien. Disse er behandlet på samme måte, gjennom steinvask og gjenfarging, men kommer da altså i en enkel farge.

Er du ute etter et moderne teppe med “det lille ekstra”, kan teppene fra Blue Mosque-serien være noe for deg. Dette er altså tepper i ren vintage-stil, satt sammen som et puslespill av historier.

1451961_703250749685507_1961514011_n

For flere farger se her.

Similar Posts