En av fordelene med håndknyttede tepper er at de er svært enkle og vedlikeholde. Et persisk teppe trenger som regel ingen “storvask” mer en hvert femte år. Dette kan du gjøre hos oss, da håndknyttede tepper ikke skal sendes til tradisjonelle renseri, men til spesialvask. Vanlig rensing kan gjøre skade på teppenes ullkvalitet, farge og overflate.

Vedlikehold:

Ved vanlig vedlikehold av tepper i ull, er det nok å støvsuge, samt vaske lett over teppene  med en lett fuktet klut (med litt grønnsåpe). Ullens naturlige fettinnhold holder skitten på overflaten og gjør dermed rengjøringen enkel. Teppene skal IKKE bankes eller ristes, fordi man da kan slå ut knuter på baksiden. Det er nok å henge dem ut for litt lett lufting. Når man støvsuger teppene er det alltid lurt å følge MED luven, på samme måte som man ville klappet en hund med hårene. Dette for at støv ikke skal dyttes under luven.

Nb! Tepper i Viskose fiber skal en ikke fjerne flekker med fukt. Kun suge ut flekk\fukt med eks ufarget kjøkkenpapir. Deretter tørr rense. Vi anbefaler å impregnere Viskosetepper.

Ved søl:

Skulle man være så uheldig å søle noe på teppet er det viktig å få opp fukten så fort som mulig, med en ufarget klut. På denne måten er det mulig å slipper unna uheldige flekker. Deretter følger du prosessen over.

Vask og Reparasjon

I tillegg til vask tilbyr vi reparasjon av tepper. Ved mindre skader, som eksempelvis en raknet stoppekant, kan vi ta dette i butikken. Større skader må utføres av spesialist Skaden blir vurdert og det blir gitt forhåndspris før det sendes til reparasjon.

Er det noe du ellers lurer på er det bare å sende oss en mail, spørre våre ansatte i butikken, eller legge igjen en kommentar.

Obs: Bak på våre teppesertifikater står det en veiledning i vask og vedlikehold.