Persiske tepper og dyrehold

Vi vet at mange av våre kunder (og undertegnende) har kjæledyr i hjemmet, og får derfor en del spørsmål angående dette. Hva skal man for eksempel gjøre om uhellet er ute på teppet, eller når vesle “Tassen” har gnafset litt på luv.

Du vil fort merke at katten eller hunden din blir glad i de persiske teppene dine. Hvorvidt det er varmen, lukten av lanolin (fettoljen) eller kloremulighetene, vet bare dyret selv.. men et par ting kan være greit å ha i bakhodet.

Hva skal man gjøre om “uhellet” er ute?

Hvis kjæledyret ditt har tisset, eller kastet opp på teppet, gjelder våre vanlige rengjøringstips:
Bruk en klut med lunket vann og grønnsåpe (uten fosfat), og dynk denne på flekken. Deretter masserer du, eller klemmer, flekken fra ytterkant mot midten (for å unngå ytterligere spredning). Trekk så ut fukten fra teppet med et ufarget papir eller klut.

Har flekken ligget over lengre tid (med lukt), vil vi anbefale å få teppet renset. Dette får du gjort gjennom oss.

Hva gjør man om katten klorer på teppet?

Undertegnede har selv katt, og kjenner til problemet. Katter har for vane å klore på møbler eller tekstiler som er gode å kvesse klør på. Her er det enkleste rådet å skaffe seg et klorestativ, eller en fjøl, som du plasserer i nærheten av kattens favorittsted i rommet. Gi pus godbiter og kos når den klorer på riktig sted, og gi “straff” ved en vannsprut eller et nei (ikke skrem) når den klorer på teppet. Katten danner seg vaner over tid, og problemet vil stort sett forsvinne.

Hunden har “spist” på teppet, hva gjør jeg?

Et katteklor kan lett skjules, og vises stort sett ikke. Et hundebitt derimot, kan gjøre stor skade på et teppe, og i verste fall ødelegge det. Heldigvis er der muligheter for å reparere en del skader og slitasjer på persiske tepper. Dette ordner vi selvsagt for dere, og det er bare å ta kontakt om hunden din har vært litt ekstra røff mot teppet. Også her kan man unngå problemet ved å gi Tassen litt ekstra displin og “straff”, som over tid vil bli en tilvenningssak.

Hva gjør jeg om kjæledyret mitt røyter på teppene?

Våre ulltepper har naturlig lanolin i fibrene, og vil derfor aldri trekke til seg støv og rusk på samme måte som et syntetisk teppe. Det er derfor svært enkelt å støvsuge teppet, uten at der blir liggende igjen noe rusk. Bare husk å støvsug med hårets retning, på samme måte som du ville klappet kjæledyret ditt! Med andre ord så er det faktisk en fordel å ha ekte ulltepper, med tanke på rengjøring og dyrehold.

Eget teppe til kjæledyret.

I butikken har vi små tepper og matter mellom 198,- og 298,-. Disse kan bli et flott liten seng for kjæledyret ditt å kose seg på.

Er det noe mer du lurer på, så er det bare å ta kontakt på post@teppestudio.no, www.facebook.com/teppestudio eller i kommentarfeltet under.

katt-på-teppe

Lignende poster

Legg inn en kommentar