TV-stjernen: “Det orientalske teppet”

Mange er ikke klar over hvor eksponerte vi har vært for orientalske tepper opp i gjennom årene, selv uten å ha stor kjennskap til dem. Helt uvisst sitter vi kanskje foran tv-skjermen og ser på en av våre favorittserier, hvor hver eneste kulisse er nøye håndplukket for å skape det perfekte tv-landskap. Blant annet med bruken av spennende tepper.

Mange har helt sikkert sett eller lagt merke til den populære tv-serien Big Bang Theory? Midt i stuen til tv-seriens hovedkarakterer finner man nemlig et klassisk, fargerikt og moderne kelim-teppe, som har fulgt serien gjennom alle sesongene. Disse har vi selv på lager med flere og spennende mønstre. Kelimer trenger altså ikke være noen veggpryd, men gjør seg like godt som et bruksteppe og gir rommet en personlig og spennende vri.

bigbangtheory1

bigbang2

I serien True Blood møter vi vampyrer og mystikk, og en av seriens hovedkarakterer har opptil flere pakistanske bokara-tepper i huset sitt. Blant annet på soverommet og i flere oppholdsrom. Pakistanske tepper er knyttet av merinoull i høy kvalitet, og er glansvasket slik de får en myk og silkeglatt overflate. Teppene er ypperlige både som sengeforleggere på en varm vinterdag, eller til å skape varme i stuen.

Bill-Compton-House-From-True-Blood

2_Ply_907

Et utvalg bokara-tepper i flere farger finner du her.

Også i TV-serien Venner for livet var orientalske tepper godt representert, blant annet i kafeen Central park, som vennegjengen hyppig besøkte. Her ble klassiske persiske tepper brukt i kombinasjon med fargerike vintage-møbler for å skape et hjemmekoslig og annerledes uttrykk. Denne typen sammensettinger av gammelt og nytt er i dag på vei opp igjen, sammen med bruken av spreke farger.

Friends

Andre tv-serier som har brukt orientalske tepper er tv-seriene Entourage og The Good Wife. Her blir klassiske tepper brukt i sammenheng med eksklusivt interiør og design. Her er det mye inspirasjon å hente, og det er helt klart at orientalske tepper er med på å gjøre et hjem komplett og mer personlig.

Luxury-Room-by-Entourage-TV-Show-Set-Designs Thegoodwife

Lignende poster

Legg inn en kommentar