Vi feirer 30 år i Ålesund

Nå er det faktisk 30 år siden min mann Per Helge og jeg startet teppebutikk i sentrum av Ålesund. Det begynte høsten 1990 i Notenesgata 12. Per Helge hadde drevet med håndknyttede tepper som en del av Teppehallen i Spjelkavik, men nå ville han starte en spesialforretning med kun håndknyttede tepper. Det tidligere Bennet lokalet på ca. 60 kvm. passet perfekt og herved var Orientalsk Teppestudio en realitet.

De neste årene ble det utallige reiser til Iran for å lære om håndverket, historien og kulturen bak diss fantastiske tradisjonsrike teppene. Jeg dro dit en til to ganger i året for å håndplukke både nomade og bytepper i den beste kvalitet. Etter hvert ble både interessen og kundekretsen større her på Nordvestlandet. Mange av disse kundene har fulgt oss trofast og handlet gjennom alle disse 30 årene.

I 2000 ble det behov for mer plass og butikken ble flyttet til Kongensgate 26, hvor vi nå har vært i 20 av de totalt 30 årene i sentrum. Vi har vært med på Gågata`s oppturer og nedturer, men vi har greid oss og blitt værende med våre tidløse tepper, takket være stadig økende interesse fra våre kunder. Det har vært en spennende reise med de klassiske persiske teppene som i dag har fått selskap av nye spennende prosjekter som gjenbruk av gamle kasserte tepper vintage patchwork og lekre design tepper i både ull og naturlig viskose sike. Alt er fortsatt håndknyttet og håndplukket, for å sikre at du som kunde hos oss, får den beste kvaliteten. Den økende bevisstheten på mer miljøvennlige og bærekraftige produkter bidrar i dag til at vi også ser stadig yngre kunder som ønsker seg håndknyttet kvalitet som gir interiøret en personlig signatur. De viser interesse for tradisjonsrikt håndverk og naturmaterialer av ren høylandsull,. Ullen har det naturlige fettinnholdet fra sauen, som gjør den motstandsdyktig mot smuss og er glansfull. Denne ullen er spunnet for hånd og plantefarget. Det gir tepper som er svært slitesterke og gir en fantastisk lunhet i rommet. Våre Fine Khurjeen, Kashgoli og Ziegler er noen eksempler på denne type tepper.

Butikken bugner av flotte tepper til Jubileumspriser, så ta turen innom og bli med på feiringen videre !

Hilsen Anett, Per Helge og Leni 

Lignende poster